GW, gevelonderhoud en isolatie

Bodemisolatie

Bodemisolatie is het aanbrengen van isolatie in kruipruimtes die laag zijn of erg vochtig, nat zijn. Door een isolatielaag op de bodem aan te brengen kan optrekkende kou en vocht worden vermeden. Ook kunnen funderingsruimten onder een woning zonder kruipruimte worden opgevuld. De isolatie wordt gedaan met EPS Isolatieparels of EPS Chips.

Met bodemisolatie of vloerisolatie is een gelijkwaardige isolatie te behalen. Het is dus een misverstand dat vloerisolatie beter zal zijn en hogere rendementen zou behalen. Vanaf een bepaalde laagdikte bodemisolatie is er een omslagpunt. Afhankelijk van de laagdikte en het soort bodemisolatie is er zelfs een betere isolatiewaarde te behalen met bodemisolatie.

Wanneer u last heeft van een vochtige, kille vloer of wanneer het vochtig is in uw woning (condens op de ramen), dan is het goed mogelijk dat vocht in uw kruipruimte hier de oorzaak van is. Het vocht uit een natte of vochtige kruipruimte trekt door de vloer uw woning in en dat is niet bevordelijk voor het wooncomfort en uw gezondheid. Door het aanbrengen van een isolatielaag op de bodem van uw kruipruimte kan dit probleem snel en vakkundig worden verholpen.

Bodemisolatie geeft een hoger wooncomfort en lagere energielasten.

Voordelen van bodemisolatie

  • Een evenwichtigere vloertemperatuur voor meer wooncomfort
  • Schimmel, stank en muffe geuren zullen verdwijnen
  • geen koude voeten meer doordat optrekkend vocht en optrekkende kou sterk worden gereduceerd of verdwijnen
  • Minder risico op kromgetrokken vloeren door vocht
  • Energiebesparend
Direct offerte aanvragen

Extra besparen door isolatie? Wellicht is spouwmuurisolatie ook iets voor u!

Isoleren van de bodem van de kruipruimte

EPS Plusparels
EPS Chips

Subsidie aanvragen voor bodemisolatie

Wist u dat u voor het isoleren van de bodem van de kruipruimte een subsidie kunt aanvragen? Wanneer u 1 of meer energiebesparende maatregelen treft dan profiteert u van de subsidieregeling. De vergoeding voor bodemisolatie is in 2023 bij alleen de maatregel bodemisolatie € 3,- per m2 en bij 2 of meer maatregelen € 6,- per m2. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina over de subsidieregeling.

Offerte voor bodemisolatie

De werkzaamheden die we verrichten zijn vaak al binnen één dag klaar. Bent u benieuwd of bodemisolatie iets is voor u? Neem contact met ons op, één van onze adviseurs komt graag langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Offerte aanvragen

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig? Of wilt u uw woning laten isoleren om zo te besparen op uw energiekosten? Welk vraagstuk u ook heeft, we helpen u graag. Uw woning laten isoleren is nu éxtra aantrekkelijk vanwege de hoge energieprijzen en de gunstige en ruime ISDE subsidieregeling. Er is al subsidie bij 1 maatregel, deze verdubbelt wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treft!. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden. We streven ernaar om op werkdagen binnen 48 uur contact met u op te nemen.
Vraag offerte aan