GW, gevelonderhoud en isolatie

Spouwmuurisolatie

Wist u dat ruim eenderde van het warmteverlies van een gemiddelde woning plaatsvindt via het geveloppervlak? Spouwmuurisolatie is dus een belangrijke stap om het verlies van warmte tegen te gaan. 

Voordelen van spouwmuurisolatie

 • Een tot 30% lagere energierekening op jaarbasis
 • Verbeterd wooncomfort dankzij een gelijkmatige temperatuur
 • Geen last meer van tocht
 • Een warme woning in de winter, een koele woning in de zomer
 • Stijging van uw woningwaarde (een goed geïsoleerde woning is immers meer waard!)
 • U draagt bij aan een duurzame wereld
 • U verdient uw investering in spouwmuurisolatie vaak binnen 3 tot 5 jaar terug

Direct offerte aanvragen

Extra besparen door isolatie? Wellicht is vloerisolatie ook iets voor u!

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet alle woningen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie, omdat niet elke woning over een spouwmuur beschikt. Hieronder ontdekt u op basis van het bouwjaar van uw woning of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie.

 • Tot 1925: deze woningen beschikken meestal niet over een spouwmuur. Er wordt hier vaak voor een ander type muurisolatie gekozen.
 • 1925 – 1974: deze woningen hebben meestal een spouwmuur, maar deze is vaak nog niet geïsoleerd. Vooral bij deze woningen kan spouwmuurisolatie een uitkomst zijn om te besparen op energiekosten.
 • 1975 – 1990: deze woningen hebben meestal een spouwmuur, die vaak ook al licht geïsoleerd zijn. Echter is hier nog veel ruimte voor verbetering!
 • 1990 en later: woningen uit deze bouwjaren zijn vaak al geïsoleerd, maar nog niet altijd voldoende. Na-isolatie voor deze woningen kan een oplossing zijn.

Hoe isoleren wij uw spouwmuur?

Voor het isoleren van uw spouwmuur maken wij gebruik van de volgende werkwijzen en materialen:

Spouwmuurisolatie EPS PlusParels Extra

EPS staat voor Expanded PolyStyrene en is beter bekend als tempex of piepschuim, maar dan wel in een zeer hoogwaardige vorm. Dit isolatiemateriaal is niet gevoelig voor temperatuurwisselingen, kan niet inzakken, is bestendig tegen vocht, schimmel en rotting en is vormstabiel. Het isoleren van woningen met deze EPS Parels wordt dan ook al lange tijd op grote schaal toegepast. Onze parels hebben de hoogst mogelijke isolatiewaarde voor parels, λ = 0,033.

Aan de buitenkant van de gevel worden er volgens een vast patroon gaten in de muur geboord. Vervolgens brengen we de parels samen met lijm in de gevel en vormen ze daar een vormvaste isolatielaag. Na het vullen van de spouwmuur worden de gaten weer netjes dichtgemaakt met een voegspecie die aansluit bij het huidige voegwerk. 

Spouwmuurisolatie met EnveriFoamXD®

Spouwmuurisolatie met EnveriFoamXD® is één van de meest effectieve isolatiemethoden. Deze methode wordt vaak gebruikt bij woningen die gebouwd zijn tussen 1975 en 1990 om de isolatie te optimaliseren. Ook bij deze vorm van isolatie worden aan de buitenkant van de gevel kleine gaatjes geboord en wordt het EnveriFoamXD® in de gaten gegoten. Doordat het schuim vloeibaar is, bereikt het zelfs de kleinste hoeken, kieren en naden. De spouwmuur wordt volledig gevuld en zo optimaal mogelijk geïsoleerd. EnveriFoamXD® heeft een zeer hoge isolatiewaarde, λ = 0,033. In praktijk valt de isolatiewaarde vaak nog hoger uit !

Ook als de spouwmuren al een keer zijn geïsoleerd met wolvlokken (verzakking, open plekken) of oud-UF-schuim (deels verpulverd) is EnveriFoamXD® de perfecte en enige oplossing. Het materiaal leent zich namelijk perfect om uw spouwmuur te na-isoleren. De spouwmuren hoeven niet eerst leeggehaald te worden, waardoor deze manier van isoleren niet alleen beter, maar ook goedkoper is.

Voor woningen van na 1975 met een isolatielaag tegen het binnenblad, bv een glaswolmat of noppenfolie, kan de isolatie vaak sterk verbeterd worden door na-isolatie met EnveriFoamXD®. Na-isoleren met parels of wolvlokken is dan niet mogelijk omdat deze materialen zich niet goed kunnen verspreiden.

GW Gevelonderhoud en isolatie is slechts één van de acht Nederlandse bedrijven die deze moderne en hoogwaardige isolatietechniek kunnen en mogen verwerken.

Subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie

Wist u dat u voor het isoleren van uw spouwmuur in sommige gevallen een subsidie kunt aanvragen? Wanneer u minimaal twee energiebesparende maatregelen treft (bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en vloerisolatie) dan profiteert u tot december 2020 van de tijdelijk verhoogde subsidieregeling. Bij minimaal twee energiebesparende maatregelingen, bedraagt de vergoeding voor spouwmuurisolatie dan €8,- per m2 (voorheen was dat €5,-). Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina over de subsidieregeling.

Offerte voor spouwmuurisolatie

De werkzaamheden die we verrichten zijn vaak al binnen één dag klaar. GW Gevelonderhoud en Isolatie is actief in o.a. omgeving Elst (Gelderland), Nijmegen, Arnhem, Duiven, Velp, Wijchen, Zutphen, Doetinchem en Ede. Bent u benieuwd of spouwmuurisolatie iets voor u is? Neem vrijblijvend contact met ons op, één van onze adviseurs komt graag langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Offerte aanvragen

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig? Of wilt u uw woning laten isoleren om zo te besparen op uw energiekosten? Welk vraagstuk u ook heeft, we helpen u graag. Uw woning laten isoleren is in 2020 éxtra aantrekkelijk omdat u t/m december 2020 profiteert van de tijdelijk verhoogde subsidieregeling. Treft u minimaal 2 energiebesparende maatregelen (bijv. vloerisolatie en spouwmuurisolatie), dan krijgt u tot wel 30% van uw investering vergoed. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden. We streven ernaar om op werkdagen binnen 48 uur contact met u op te nemen.
Vraag offerte aan