GW, gevelonderhoud en isolatie

Subsidieregeling voor woningisolatie

Subsidieregeling voor VVE’s per 1 januari 2023, zie: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svve/verduurzamingsmaatregelen

Bent u verhuurder en wilt u één of meer van uw bestaande huurwoningen verduurzamen? Kijk of u in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Met deze regeling krijgt u subsidie voor energiebesparende maatregelen om uw huurwoning(en) te verduurzamen: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svoh

Subsidieregeling per 1 januari 2023 voor particulieren/woningeigenaren:

Door uw woning te isoleren profiteert u van een lagere energierekening én draagt u uw steentje bij aan een duurzamer milieu door de besparing van kostbare energie. Om woningisolatie aantrekkelijker te maken, biedt de overheid onder bepaalde voorwaarden een subsidieregeling aan. Als woningeigenaar kunt u in sommige gevallen gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren  (ISDE). 

Vanaf 1 januari 2023 is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen voor één maatregel. Dit geldt ook als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. De subsidiebedragen bij één maatregel vind u in onderstaande tabel.

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting dan krijgt u tot ca. 30% van de totale kosten als subsidie terug. De subsidiebedragen bij minimaal 2 maatregelen vind u in onderstaande tabel. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

Hoe komt u in aanmerking voor de subsidieregeling?

Om te kunnen profiteren van de subsidieregeling, moet u 1 of meer energiebesparende/isolerende maatregelen treffen. Hieronder vallen: aansluiting op een warmtenet, zonneboiler, warmtepomp en isolatiemaatregelen zoals dubbel/triple glas, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie

De subsidiepot loopt door tot 2030. Wel moet u binnen 24 maanden (was 12) na het treffen van de eerste maatregel de subsidie aangevraagd hebben. 

Hoe hoog is de subsidie?

Let op 

Vanaf 2022 is een combinatie van vloer- en bodemisolatie niet meer mogelijk. Het combineren is niet meer toegestaan om samen de minimale m2 te behalen. Voert u beiden toch uit dan moet u kezen tussen vloerisolatie of bodemisolatie; u krijgt maar voor 1 van deze maatregelen subsidie

Voor de isolatiemaatregel dakisolatie bestaan er twee uitvoeringsvarianten. U kunt ervoor kiezen om het dak te isoleren, maar u kunt er ook voor kiezen om de zolder- of vlieringsvloer te isoleren. Wanneer u de zolder of vlieringsvloer isoleert, dan geldt de voorwaarde dat de zolder of vliering onverwarmd moet zijn. Dakisolatie en zolder- of vloeringsvloerisolatie zijn niet te combineren als twee maatregelen.

De subsidies voor de isolatiewerkzaamheden die GW Gevelonderhoud & Isolatie voor u uit kan voeren zijn als volgt:

 • Spouwmuurisolatie: € 8,- per m2 bij minimaal 2 maatregelen en € 4,- bij alleen deze maatregel.
 • Vloerisolatie: € 11,- per m2 bij minimaal 2 maatregelen en € 5,50 bij alleen deze maatregel.
 • Bodemisolatie: € 6,- per m2 bij minimaal 2 maatregelen en € 3,- bij alleen deze maatregel.
 • Dakisolatie: € 30,- per m2 bij minimaal 2 maatregelen en € 15,- bij alleen deze maatregel.

Hoogrendementsglas
Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8 m2 zijn.

Een combinatie van HR++ glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met kozijnpanelen of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.

Hoe vraagt u een subsidie aan?

Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u een subsidieaanvraag indienen. Daar vindt u ook meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de ISDE.

Wat heeft u van nodig?

 • een volledige factuur conform ISDE-eisen met daarop gegevens GW, uw gegevens, plaats, onderdeel en adres van isolatie, geïsoleerde oppervlakte, isolatiemateriaal en dikte ervan, Rd-waarde en meldcode van het gebruikte isolatiemateriaal.
 • minimaal één foto door u of ons gemaakt tijdens de isolatie
 • een bewijs van betaling
 • de meldcode van het isolatiemateriaal

Meldcodes isolatiematerialen GW:

 • EnveriFoamXD spouw, meldcode KA18702
 • EPS parels spouw, meldcode KA18817
 • EPS parels bodem, meldcode KA18597
 • Icynene vloer, meldcode KA18418
 • PS Chips bodem, meldcode KA18779
 • EPS dakisolatie, meldcode KA18817
 • Icynene dakisolatie, meldcode KA18419

Verlaagd btw-tarief voor isolatie, óók als u maar één vorm van isolatie toepast!

Voor het aanbrengen van isolatie betaalt u niet het gebruikelijke btw-tarief van 21%, maar een verlaagd btw-tarief van 9% op de werkzaamheden waardoor de btw op 12,6% komt voor spouwmuurisolatie, op 13,8% voor vloer- en bodemisolatie en op 16% voor dakisolatie. Deze regeling is actief sinds 1 maart 2013 en geldt voor alle woningen die ouder zijn dan 2 jaar.  Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op materiaalkosten of het plaatsen van kozijnen. De regeling is langlopend en kent vooralsnog geen einddatum.

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig? Of wilt u uw woning laten isoleren om zo te besparen op uw energiekosten? Welk vraagstuk u ook heeft, we helpen u graag. Uw woning laten isoleren is nu éxtra aantrekkelijk vanwege de hoge energieprijzen en de gunstige en ruime ISDE subsidieregeling. Er is al subsidie bij 1 maatregel, deze verdubbelt wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treft!. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden. We streven ernaar om op werkdagen binnen 48 uur contact met u op te nemen.
Vraag offerte aan