GW, gevelonderhoud en isolatie

Subsidieregeling voor woningisolatie

Door uw woning te isoleren profiteert u van een lagere energierekening én draagt u uw steentje bij aan een duurzamer milieu door de besparing van kostbare energie. Om woningisolatie aantrekkelijker te maken, biedt de overheid onder bepaalde voorwaarden een subsidieregeling aan. Als woningeigenaar kunt u sinds 2 september 2019 in sommige gevallen gebruik maken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). 

Hoe komt u in aanmerking voor de subsidieregeling?

Om te kunnen profiteren van de subsidieregeling, moet u onder andere minimaal twee energiebesparende, isolerende maatregelen treffen. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en spouwmuurisolatie

De subsidiepot bedraagt 84 miljoen euro en loopt nog tot en met december 2020. Op is écht op. Wees er dus snel bij!

Hoe hoog is de subsidie?

De subsidie bedraagt zo’n 20% van het totaalbedrag dat u investeert in woningisolatie met een maximum van €10.000 (het maximum bedraagt €15.000 wanneer u het zeer energiezuinige pakket uitvoert). Over het algemeen kunt u rekening houden met een subsidie van €5 per m2 bij spouwmuurisolatie en €7 per m2 bij vloerisolatie. 

Hoe vraagt u een subsidie aan?

Zoals u kon lezen, is de omvang van de subsidiepot dus beperkt. Hoe eerder u besluit uw woning te isoleren, hoe groter de kans is dat u recht hebt op deze subsidie. Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u een subsidieaanvraag indienen. Daar vindt u ook meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de SEEH.

Verlaagd btw-tarief voor isolatie, óók als u maar één vorm van isolatie toepast!

Voor het aanbrengen van isolatie betaalt u niet het gebruikelijke btw-tarief van 21%, maar een verlaagd btw-tarief van 9% op de werkzaamheden waardoor de btw in 2019 op 12,84% komt. Deze regeling is actief sinds 1 maart 2013 en geldt voor alle woningen die ouder zijn dan 2 jaar.  Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op materiaalkosten of het plaatsen van kozijnen. De regeling is langlopend en kent vooralsnog geen einddatum.

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig of wilt u uw woning of vloer laten isoleren om zo te besparen op uw energiekosten? Welk vraagstuk u ook heeft, we helpen u graag. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden. We streven ernaar om op werkdagen binnen 48 uur contact met u op te nemen.
Vraag offerte aan