GW, gevelonderhoud en isolatie

Subsidieregeling voor woningisolatie

Subsidieregeling is gewijzigd per 1 januari 2021 !

Door uw woning te isoleren profiteert u van een lagere energierekening én draagt u uw steentje bij aan een duurzamer milieu door de besparing van kostbare energie. Om woningisolatie aantrekkelijker te maken, biedt de overheid onder bepaalde voorwaarden een subsidieregeling aan. Als woningeigenaar kunt u in sommige gevallen gebruik maken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (ISDE). 

Hoe komt u in aanmerking voor de subsidieregeling?

Om te kunnen profiteren van de subsidieregeling, moet u onder andere minimaal twee energiebesparende/isolerende maatregelen treffen. Hieronder vallen per 1 januari 2021 aansluiting op een warmtenet, zonneboiler, warmtepomp en isolatiemaatregelen zoals dubbel/triple glas, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie. 

De subsidiepot loopt door tot 2030. Wel moet u binnen 12 maanden na het treffen van de eerste maatregel de subsidie aangevraagd hebben. 

Hoe hoog is de subsidie?

Bij de isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie kunt u er voor kiezen om de vloer of de bodem te isoleren. Indien u een combinatie van vloer- en bodemisolatie kiest dan komt u in aanmerking voor het bedrag van bodemisolatie. Een combinatie van vloer- en bodemisolatie wordt gezien als 1 maatregel. U kunt gebruik maken van de subsidieregeling als u minimaal twee energiebesparende maatregelen treft.

Voor de isolatiemaatregel dakisolatie bestaan er twee uitvoeringsvarianten. U kunt ervoor kiezen om het dak te isoleren, maar u kunt er ook voor kiezen om de zolder- of vlieringsvloer te isoleren. Wanneer u de zolder of vlieringsvloer isoleert, dan geldt de voorwaarde dat de zolder of vliering onverwarmd moet zijn. Dakisolatie en zolder- of vloeringsvloerisolatie zijn niet te combineren als twee maatregelen.

De subsidies voor de isolatiewerkzaamheden die GW Gevelonderhoud & Isolatie voor u uit kan voeren zijn als volgt:

  • Spouwmuurisolatie: € 5,- per m2 
  • Vloerisolatie: € 7,- per m2
  • Bodemisolatie: € 4,- per m2
  • Dakisolatie: € 20,- per m2

Hoogrendementsglas
Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren. U telt het aantal m² dan bij het glas op.

Een combinatie van HR++ glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met kozijnpanelen of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.

Hoe vraagt u een subsidie aan?

Zoals u kon lezen, is de omvang van de subsidiepot dus beperkt. Hoe eerder u besluit uw woning te isoleren, hoe groter de kans is dat u recht hebt op deze subsidie. Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u een subsidieaanvraag indienen. Daar vindt u ook meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de ISDE.

Verlaagd btw-tarief voor isolatie, óók als u maar één vorm van isolatie toepast!

Voor het aanbrengen van isolatie betaalt u niet het gebruikelijke btw-tarief van 21%, maar een verlaagd btw-tarief van 9% op de werkzaamheden waardoor de btw in 2020 op 12,6% komt voor spouwmuurisolatie en 13,8% voor vloer- en bodemisolatie. Deze regeling is actief sinds 1 maart 2013 en geldt voor alle woningen die ouder zijn dan 2 jaar.  Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op materiaalkosten of het plaatsen van kozijnen. De regeling is langlopend en kent vooralsnog geen einddatum.

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig? Of wilt u uw woning laten isoleren om zo te besparen op uw energiekosten? Welk vraagstuk u ook heeft, we helpen u graag. Uw woning laten isoleren is in 2020 éxtra aantrekkelijk omdat u t/m december 2020 profiteert van de tijdelijk verhoogde subsidieregeling. Treft u minimaal 2 energiebesparende maatregelen (bijv. vloerisolatie en spouwmuurisolatie), dan krijgt u tot wel 30% van uw investering vergoed. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden. We streven ernaar om op werkdagen binnen 48 uur contact met u op te nemen.
Vraag offerte aan