GW, gevelonderhoud en isolatie

Subsidieregeling voor woningisolatie

Door uw woning te isoleren profiteert u van een lagere energierekening én draagt u uw steentje bij aan een duurzamer milieu door de besparing van kostbare energie. Om woningisolatie aantrekkelijker te maken, biedt de overheid onder bepaalde voorwaarden een subsidieregeling aan. Als woningeigenaar kunt u in sommige gevallen gebruik maken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). 

De subsidieregeling is tijdelijk verhoogd. Tot en met december 2020 profiteert u daarom van een extra hoge subsidie bij het treffen van minimaal twee energiebesparende maatregelen.

Hoe komt u in aanmerking voor de subsidieregeling?

Om te kunnen profiteren van de subsidieregeling, moet u onder andere minimaal twee energiebesparende, isolerende maatregelen treffen. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en spouwmuurisolatie

De subsidiepot bedraagt 84 miljoen euro en loopt nog tot en met december 2020. Op is écht op. Wees er dus snel bij!

Hoe hoog is de subsidie?

De subsidie is tijdelijk verhoogd en bedraagt tot wel 30% van het totaalbedrag dat u investeert in woningisolatie met een maximum van €10.000 (het maximum bedraagt €15.000 wanneer u het zeer energiezuinige pakket uitvoert). U kunt gebruik maken van de subsidieregeling als u minimaal twee energiebesparende maatregelen treft.

De subsidies voor de isolatiewerkzaamheden die GW Gevelonderhoud & Isolatie voor u uit kan voeren zijn als volgt:

  • Spouwmuurisolatie: €8,- per m2 (dat was €5,- per m2)
  • Vloerisolatie: €11,- (dat was €7,- per m2)

Hoe vraagt u een subsidie aan?

Zoals u kon lezen, is de omvang van de subsidiepot dus beperkt. Hoe eerder u besluit uw woning te isoleren, hoe groter de kans is dat u recht hebt op deze subsidie. Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u een subsidieaanvraag indienen. Daar vindt u ook meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de SEEH.

Verlaagd btw-tarief voor isolatie, óók als u maar één vorm van isolatie toepast!

Voor het aanbrengen van isolatie betaalt u niet het gebruikelijke btw-tarief van 21%, maar een verlaagd btw-tarief van 9% op de werkzaamheden waardoor de btw in 2020 op 12,6% komt voor spouwmuurisolatie en 13,8% voor vloer- en bodemisolatie. Deze regeling is actief sinds 1 maart 2013 en geldt voor alle woningen die ouder zijn dan 2 jaar.  Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op materiaalkosten of het plaatsen van kozijnen. De regeling is langlopend en kent vooralsnog geen einddatum.

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig? Of wilt u uw woning laten isoleren om zo te besparen op uw energiekosten? Welk vraagstuk u ook heeft, we helpen u graag. Uw woning laten isoleren is in 2020 éxtra aantrekkelijk omdat u t/m december 2020 profiteert van de tijdelijk verhoogde subsidieregeling. Treft u minimaal 2 energiebesparende maatregelen (bijv. vloerisolatie en spouwmuurisolatie), dan krijgt u tot wel 30% van uw investering vergoed. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden. We streven ernaar om op werkdagen binnen 48 uur contact met u op te nemen.
Vraag offerte aan