GW, gevelonderhoud en isolatie

Subsidieregeling voor woningisolatie

Woningisolatie heeft meerdere voordelen, zoals een verbeterd wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast draagt u ook bij aan een duurzamer milieu door de besparing van kostbare energie. Het isoleren van uw woning vereist echter wel een investering. Deze investering verdient zichzelf binnen zo’n 3 tot 4 jaar terug. Om woningisolatie aantrekkelijker te maken, biedt de overheid onder bepaalde voorwaarden subsidie aan. Hiermee wil de overheid burgers stimuleren om duurzame keuzes te maken als het gaat om bouwen en verbouwen.

Per 2 september 2019 is de nieuwe Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis 2019 (SEEH) bekend gemaakt door de Rijks Overheid. Woningeigenaren kunnen dan ook vanaf heden hier gebruik van maken.

Om voor de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis in aanmerking te komen moet u ondermeer minimaal 2 energiebesparende isolerende maatregelen treffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloerisolatie / kruipruimteisolatie, spouwmuurisolatie of bijvoorbeeld dakisolatie.

DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000. Over het algemeen kunt u rekening houden met 5 €/m2 voor spouwmuurisolatie en 7 €/m2 voor vloerisolatie

Op deze manier draagt u een steentje bij aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Tevens bespaart u met deze isolerende maatregeling op de kosten van energie.

Wees er snel bij voor de subsidiepot leeg is!

De subsidiepot is zeer beperkt. In totaal kan er slechts voor 84 miljoen euro aan subsidie worden aangevraagd.

Wilt u meer weten: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzaam-bouwen-en-verbouwen/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis

Voor alle mogelijke subsidie op energiebesparende maatregelen in uw gemeente kijkt u op: http://www.energiesubsidiewijzer.nl/

Verlaagd btw-tarief voor isolatie, óók als u maar 1 vorm van isolatie toepast!

Voor het aanbrengen van isolatie betaalt u niet het gebruikelijke btw-tarief van 21%, maar een verlaagd btw-tarief van 9% op de werkzaamheden waardoor de btw in 2019 op 12,84% komt. Deze regeling is actief sinds 1 maart 2013 en geldt voor alle woningen die ouder zijn dan 2 jaar.  Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op materiaalkosten of het plaatsen van kozijnen. De regeling is langlopend en kent vooralsnog geen einddatum.

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig of wilt u uw pand isoleren door middel spouwmuurisolatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan! Wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden.
Vraag offerte aan