GW, gevelonderhoud en isolatie

Subsidieregeling voor woningisolatie

Woningisolatie heeft meerdere voordelen, zoals een verbeterd wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast draagt u ook bij aan een duurzamer milieu door de besparing van kostbare energie. Het isoleren van uw woning vereist echter wel een investering. Deze investering verdient zichzelf binnen zo’n 3 tot 4 jaar terug. Om woningisolatie aantrekkelijker te maken, biedt de overheid onder bepaalde voorwaarden subsidie aan. Hiermee wil de overheid burgers stimuleren om duurzame keuzes te maken als het gaat om bouwen en verbouwen.

 

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De hoogte van de subsidie verschilt per type woning en is afhankelijk van u woonsituatie, de isolatiemethode en gemeente of provincie waarin u woont. Momenteel is geen landelijke subsidieregeling voor het woningisolatie. De subsidieregeling voor particulieren (subsidieregeling energiebesparing eigen huis) is vanwege haar populariteit in april 2017 stopgezet. Gemeenten en provincies beschikken soms wel over een een eigen subsidieregeling. Voor verenigingen van eigenaren (VvE’s) is de subsidieregeling nog wel van kracht. Indien u twee of meer isolerende maatregelen toepast, krijgt u ongeveer 20% subsidie.

 

Hoe vraag ik subsidie voor woningisolatie aan?

De mogelijkheden en voorwaarden verschillen per gemeente en per provincie. GW-Isolatie B.V. is op de hoogte van de regelingen van omliggende gemeentes en kan u assisteren bij de aanvraag van de subsidie. Via de Energiesubsidiewijzer kunt u zien welke regionale of lokale subsidies uw gemeente en de provincie aanbieden voor de isolatie van uw woning.

 

 

Verlaagd btw-tarief voor uitbesteding isolatie

Voor het aanbrengen van isolatie betaalt u niet het gebruikelijke btw-tarief van 21%, maar een verlaagd btw-tarief van 9% op de werkzaamheden waardoor de btw in 2019 op 12,84% komt. Deze regeling is actief sinds 1 maart 2013 en geldt voor alle woningen die ouder zijn dan 2 jaar.  Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op materiaalkosten of het plaatsen van kozijnen. De regeling is langlopend en kent vooralsnog geen einddatum. Voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief kunt u terecht op de website van de Belastingdienst.

 

 

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig of wilt u uw pand isoleren door middel spouwmuurisolatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan! Wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden.
Vraag offerte aan