Test Header - 01

Voegwerken

Zowel veel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen zijn voorzien van voegwerk. De vorm, kleur én staat van uw voegwerk hebben grote invloed op de uitstraling van uw gevel. Belangrijk dus om uw voegwerk goed te onderhouden.

Voegwerk vervangen of herstellen

Als het huidige voegwerk van uw woning niet meer optimaal is, moet deze vervangen worden. In sommige gevallen is het volledig vervangen van voegwerk niet nodig, maar zijn er mogelijkheden om uw voegwerk te herstellen. Door uw voegwerk te renoveren, voorkomt u vochtproblemen of constructieproblemen.

Bent u uw woning aan het renoveren en wilt u het voegwerk vervangen? Voordat er nieuwe voegen kunnen worden gezet, moeten oude voegen eerst verwijderd worden. Dit doen we door middel van slijpen of uithakken. Uiteraard voeren wij dit conform Arbo-eisen uit én geheel stofvrij. Wel zo fijn (en belangrijk!). 

Hierna spoelen we de muur, wordt deze optioneel gereinigd en kunnen nieuwe voegen aangebracht worden, in elke gewenste kleur.

Diverse soorten voegwerk

De meeste woningen hebben platvol voegwerk. Dit is de meest gebruikte en ook de goedkoopste voegwerk voor een woning. Het voegwerk is dan gelijk met de voorzijde van de gevel, terwijl een terugliggend voegwerk bijvoorbeeld wat dieper in de voorzijde zit. Platvol voegwerk is bovendien extra goed bestand tegen vervuiling door regenwater en daardoor een geliefde keuze van veel woningbezitters.

GW Gevelonderhoud & Isolatie heeft ook ervaring met teruggehouden/terugliggend voegwerk, knipvoegwerk en snijvoegwerk. Deze voegen komen vaak voor bij monumentale panden of woningen.

Offerte aanvragen voor voegwerk

Wilt u uw voegwerk laten herstellen of vervangen? Neem contact met ons op om u vrijblijvend te laten adviseren en een offerte op te vragen.

Vraag offerte aan