GW, gevelonderhoud en isolatie

Natuurvriendelijk isoleren:

De Wet natuurbescherming stelt dat Nederlandse natuurgebieden, plantsoorten en diersoorten beschermt moeten worden. Kwetsbare diersoorten zoals vleermuizen mogen niet verdwijnen en het is verboden om de verblijfplaats van deze dieren te vernielen of te verstoren. Natuurvriendelijk isoleren zorgt ervoor dat de dieren niet in de spouwmuur zitten terwijl er geïsoleerd wordt. Niet elk isolatie bedrijf werkt met deze manier van milieuvriendelijk isoleren. Hiervoor moet eerst een training gevolgd en afgerond worden.

Wij maken gebruik van een protocol waarbij wordt bepaald of maatregelen nodig zijn. Indien nodig maken wij alle openingen van de woning dicht en plaatsen exclusionflaps. Wij noemen dit zelf vleermuisglijbanen. De vleermuis roetsjt naar beneden via een steil oppervlak. Hierdoor kunnen vleermuizen wel naar buiten, maar niet meer terug naar binnen. Dit heet het natuurvrij maken van de woning.

U als eigenaar heeft een zorgplicht ten aanzien van beschermde diersoorten en bent als eerste verantwoordelijk voor het aannemelijk maken van afwezigheid van de vleermuis (huismus, gierzwaluw, spreeuw etc.). Echter ook wij zijn als uitvoerder aansprakelijk. Om te voorkomen dat u en wij na de uitspraak van de Raad van State in augustus 2023 een sanctie van ca € 4.500,00 opgelegd krijgen en omdat u en wij natuurlijk de beschermde diersoorten respecteren, is Natuurvriendelijk isoleren ingevoerd.

GW-Gevelonderhoud & GW-Isolatie
Al uw gevelwerken onder één dak!

Vraag een offerte aan

Heeft de gevel van uw woning of bedrijfspand een onderhoudsbeurt nodig? Of wilt u uw woning laten isoleren om zo te besparen op uw energiekosten? Welk vraagstuk u ook heeft, we helpen u graag. Uw woning laten isoleren is nu éxtra aantrekkelijk vanwege de hoge energieprijzen en de gunstige en ruime ISDE subsidieregeling. Er is al subsidie bij 1 maatregel, deze verdubbelt wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen treft!. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij geven u graag een overzicht van de mogelijkheden. We streven ernaar om op werkdagen binnen 48 uur contact met u op te nemen.
Vraag offerte aan